Ruim 12 jaar geef ik rondleidingen en stadswandelingen in de Hanzestad Deventer. Mijn gidsenwerk heeft zich geleidelijk uitgebreid naar toeristische trekpleisters als Kinderdijk, Gouda, Amsterdam, Paleis het Loo, Giethoorn en naar musea als het Kröller-Müller Museum en het Rijksmuseum.

Naast dat de wandelingen voor iedereen toegankelijk zijn, is het ook mogelijk meer gespecialiseerd op pad te gaan.

Graag zie ik u op één van de wandelingen.

Annemieke Brouwer


Op wacht over de tuinen
dicht bij de waterkant
want het water mag dan verdwijnen,
het houdt met alles verband.

volg mij op

Heel Deventer Hapt!

Als een echte koekstad hoort het wereldrecord koekhappen natuurlijk op naam van Deventer te staan! In het verleden had Deventer zo’n 40 koekfabrieken, vandaag de dag kennen we allemaal nog de befaamde 'Deventer koek'.

 
   

Het officieuze wereldrecord koekhappen staat sinds 2011, met 1.952 koekhappers, op naam van Helmond. Het officiële Guinness wereldrecord staat op naam van Drunen met 1.452 koekhappers. Deze records horen toch in Deventer? Op zondag 25 juni 2017 gaan wij beide records op ludieke wijze verpletteren! Samen met jullie, gaan wij in één grote koekhap-estafette dwars door de prachtige binnenstad van Deventer. Alle deelnemers krijgen een vaste plek in de route en vanaf de Welle begint iedereen vlak na elkaar te happen, zodat een soort domino-effect ontstaat. Burgemeester Andries Heidema bijt het spits af. We gaan via de leukste straten, door de mooiste gebouwen en langs de meest bekende bezienswaardigheden. Op de route kunnen de deelnemers als bedrijven, verenigingen en scholen, zichzelf op originele/ludieke wijze presenteren. Alles wordt natuurlijk gefilmd door professionals, zodat we, trots als we zijn op onze stad, een prachtige promotiefilm aan de rest van Nederland kunnen laten zien.

Een fantastisch evenement met als doel om de stad met elkaar te verbinden, letterlijk en figuurlijk. Alle gelden die opgehaald worden met dit evenement komen uiteraard ten goede van een goed doel: Stichting Present Deventer. Zij profileren zich als makelaar in vrijwilligerswerk en bieden de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die temaken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Handjes en steun; voor elkaar! Met de gelden die de stichting ontvangt na afloop van “Heel Deventer Hapt”, worden kinderkamers opgeknapt bij mensen in armoede binnen de gemeente. Er kunnen hiervan zaken aangeschaft worden als behang, verf en accessoires. Uiteraard is arbeid een vrijwilligerspost mede ingevuld door de leden van de Junior Kamer Deventer. Hoe leuk is het om dit ongelofelijk mooie en lokale doel te ondersteunen?
terug naar homepagina

.

ontwerp+coördinatie: Het Vormburo - fotografie: IRIS beeldcommunicatie - bouw: Bytegraag

.